Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με χαρά σας προσκαλούμε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας (ΣΙΓΕ) που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Αμφιθέατρο του ΙΒΕΑΑ, 4-6 Νοεμβρίου 2016.

Στόχος του 2ου Συνεδρίου του ΣΙΓΕ είναι η ανάδειξη των σύγχρονων δεδομένων που αφορούν σε ζητήματα Βιοϊατρικής έρευνας, εφαρμογών και παρεχόμενων υπηρεσιών της Γενετικής του Ανθρώπου.

Το Συνέδριο αποτελεί ιδανικό τόπο για αλληλεπίδραση μεταξύ ομάδων επιστημόνων που ασχολούνται με διάφορα θέματα Γενετικής του Ανθρώπου. Επίσης θα αναδείξει τις προσπάθειες νέων επιστημόνων αλλά και θα δώσει την ευκαιρία σε καταξιωμένους Έλληνες και Ευρωπαίους ομιλητές να αναπτύξουν το ερευνητικό τους έργο στους διάφορους τομείς της Γενετικής του Ανθρώπου.

Στη θεματολογία του Συνεδρίου αναμένεται να περιλαμβάνονται ενότητες όπως: κληρονομικά νοσήματα, γενετική του καρκίνου, γενετική/γονιδιωματική αναπαραγωγής, φαρμακογενετική, συστημική ιατρική και ανάλυση δεδομένων μεγάλης κλίμακας, γονιδιακή/κυτταρική θεραπεία, η διάγνωση στην ιατρική γενετική, νέες τεχνολογίες: γενετική διάγνωση, συμβουλευτική και βιοηθική. Προσκεκλημένοι ομιλητές από το εξωτερικό όπως Τ. Αθανασόπουλος (Αγγλία), Ε. Δερμιτζάκης (Ελβετία), J. den Dunnen (Ολλανδία), Φ. Πατσαλής (Κύπρος) και άλλοι θα πλαισιώσουν το Συνέδριο.

Κατεβάστε την ανακοίνωση