• 14 – 16 Δεκεμβρίου 2023
  • ΖΑΠΠΕΙΟ Μέγαρο

Αγαπητοί Συνάδελφοι και φίλοι καλημέρα,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την διεξαγωγή του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εξατομικευμένης Ιατρικής στο ΖΑΠΠΕΙΟ Μέγαρο στην Αθήνα, 14 – 16 Δεκεμβρίου 2023 με τη συμμετοχή του ΣΙΓΕ (Σύνδεσμος Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας) και της ΕΟΠΕ (Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας)

Το πεδίο της Εξατομικευμένης Ιατρικής αφορά την συσχέτιση γονιδίων με κληρονομικές νόσους και φυσιολογικά χαρακτηριστικά, καθώς και την ανταπόκριση στην φαρμακευτική αγωγή. Απώτερος σκοπός της Εξατομικευμένης Ιατρικής είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών και ταυτόχρονα η μείωση του κόστους της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Στη χώρα μας το πεδίο της Γονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Ιατρικής τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια άνθηση με ολοένα αυξανόμενο αριθμό ερευνητικών ομάδων σε ελληνικά Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα που ασχολούνται με αντικείμενα του συγκεκριμένου πεδίου, όπως φαρμακογονιδιωματική, μεταβολομική, επιγονιδιωματική, πρωτεϊνωματική, αλλά και με συναφείς ερευνητικές κατευθύνσεις, όπως γονιδιωματική πληροφορική, γενετική και ηθική, και άλλα.

Τα προηγούμενα δύο Πανελλήνια Συνέδρια Εξατομικευμένης Ιατρικής διοργανώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Δεκέμβριο του 2021, αντίστοιχα, με απώτερο στόχο να αποτελέσουν ένα κεντρικό φόρουμ για την παρουσίαση των πιο πρόσφατων επιστημονικών πεπραγμένων από Έλληνες ερευνητές σε Ελλάδα και εξωτερικό στο πεδίο της Γονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Ιατρικής. Με ομιλητές από τη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό, και τα δύο Πανελλήνια Συνέδρια Εξατομικευμένης Ιατρικής στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, θέτοντας γερά θεμέλια για τα επόμενα χρόνια.

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξατομικευμένης Ιατρικής, όπως και τα προηγούμενα δύο, περιλαμβάνει ομιλίες από προσκεκλημένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και προφορικές  ανακοινώσεις από νέους ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες και φοιτητές. Οι περιλήψεις των εργασιών που θα ανακοινωθούν στο συνέδριο θα δημοσιευθούν σε ειδικό τόμο του νέου ελληνικού επιστημονικού περιοδικού “Εξατομικευμένη Ιατρική”.

Για την εγγραφή σας επισκεφθείτε το ΕΓΓΡΑΦΗ – 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Εξατομικευμένης Ιατρικής (permed.gr)

Επισυνάπτουμε το προκαταρκτικό επιστημονικό πρόγραμμα και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο https://conferences.permed.gr/2023/

 

Ευελπιστούμε ότι και αυτό το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει το εφαλτήριο για ουσιαστικό επιστημονικό διάλογο, την ενθάρρυνση νέων συνεργασιών μεταξύ επιστημόνων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για συνεργατικά ερευνητικά προγράμματα στο πεδίο αυτό και την ενημέρωση της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας όχι μόνο για τα πεπραγμένα ελληνικών ερευνητικών ομάδων στο πεδίο της Εξατομικευμένης Ιατρικής αλλά και για ευκαιρίες εκπαίδευσης και επαγγελματικής αποκατάστασης νέων ερευνητών.

Γεώργιος Π. Πατρινός

Πρόεδρος του Συνεδρίου

Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Φαρμακευτικής, Πάτρα