• 3 & 4 Φεβρουαρίου 2024
  • Crowne Plaza Athens

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με χαρά σας προσκαλούμε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας (ΣΙΓΕ) που θα πραγματοποιηθεί, στις 3-4 Φεβρουαρίου 2024 στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, Αθήνα.

Οι εξελίξεις στην Iατρική Γενετική / Γενετική του Ανθρώπου είναι συνεχείς και ταχύτατες, τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε διαγνωστικό επίπεδο και ο αντίκτυπός τους πολύ μεγάλος στην υγεία και στην κοινωνία. Νέες τεχνικές αναδύονται και συνοδεύονται από μεγαλύτερες διαγνωστικές δυνατότητες αλλά και δυσκολίες.

Το 5ο Συνέδριο του ΣΙΓΕ στοχεύει στην ανάδειξη και συζήτηση των νέων δεδομένων που αφορούν σε ζητήματα έρευνας, εφαρμογών και διαγνωστικών υπηρεσιών της Γενετικής του Ανθρώπου. Στο συνέδριο καταξιωμένοι επιστήμονες, από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο θα μιλήσουν για ζητήματα αιχμής και νέοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Στη θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνονται ενότητες που αφορούν στη γενετική και
γονιδιωματική διάγνωση σήμερα, στις νέες τεχνολογίες και διαγνωστικές προσεγγίσεις, στη γενετική του καρκίνου, στην αναπαραγωγική γενετική, στον προγεννητικό έλεγχο, στο μικροβίωμα, καθώς και σε ζητήματα νομικά και βιοηθικά που προκύπτουν από τις εφαρμογές της γενετικής.

Προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή όλων σας για την επιτυχία του Συνεδρίου.

Οι Πρόεδροι της κοινής Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής

Μαρίκα Σύρρου

Καθηγήτρια Γεν. Βιολογίας/Ιατρικής Γενετικής PhD

 

Βούλα Βελισσαρίου

Εργαστηριακή Γενετίστρια