• 09 – 10 Σεπτεμβρίου 2023
  • ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΣΕΝΑΛΙ, ΧΑΝΙΑ

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

Η Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική Γυναικολογία σας καλωσορίζει στο Workshop Προγεννητικού Ελέγχου το οποίο πραγματοποιείται στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στα Χανιά.

Στη θεματολογία δίνεται κυρίως έμφαση στη χρήση του NIPT και του NGS/WES και ειδικότερα στις ενδείξεις, τους περιορισμούς και τους προβληματισμούς που συναντάμε καθημερινά στην εφαρμογή της νεότερης αυτής μεθοδολογίας στον προγεννητικό έλεγχο.

Στόχος του Workshop είναι – μετά από τη γόνιμη συζήτηση που θα γίνει αλλά και μετά από σχετική προετοιμασία – να καταλήξουμε σε ένα consensus για την εφαρμογή των νεότερων αυτών μεθόδων προγεννητικού ελέγχου & διάγνωσης στην ελληνική πραγματικότητα (λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη τα διεθνή πρότυπα και τις κατευθυντήριες οδηγίες).

Στη δεύτερη ημέρα του Workshop θα συζητηθούν εξελίξεις σχετικά με τον προγεννητικό έλεγχο όπως διαμορφώνεται σήμερα στο 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο και ειδικότερα για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν σε όψιμη αναγνώριση συγγενών ή χρωμοσωματικών και γονιδιακών ανωμαλιών του εμβρύου.

Στο χώρο που θα διεξαχθεί το Wοrkshop έχουν κληθεί να συμμετάσχουν Μαιευτήρες – Γυναικολόγοι που ασκούν Προγεννητικό Έλεγχο, Γενετιστές (Κλινικοί και Εργαστηριακοί), καθώς και ιατροί ειδικοτήτων σχετικών με την Περιγεννητική Ιατρική.

Καθώς τα θέματα που θα συζητηθούν είναι εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα δόθηκε η δυνατότητα, μετά από πρόσκληση, να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τη συζήτηση επαγγελματίες υγείας που έχουν σχέση με το αντικείμενο του προγεννητικού ελέγχου.

Σας καλωσορίζουμε στα όμορφα Χανιά!

Με εκτίμηση

Σταύρος Σηφάκης MD, PhD
Πρόεδρος Ε.Ε.Υ.Μ.Γ.